Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Contrabandă cu "Winston" la Vama…

Contrabandă cu „Winston” la Vama Leuşeni

În după ameaza zilei de 4 decembrie, la ieşirea din R. Moldova, prin postul vamal de frontieră Leuşeni-Albiţa (auto), a fost verificată cu ajutorul instalaţiei mobile de scanare „Rapiscan” o  maşină de teren produsă în Koreea şi înmatriculată în oraşul Edineţ.  Unitatea de transport  era condusă de un tânăr de 25 ani. În imaginile de scanare se vedea clar că tavanul era cu „umplutură”, diferită decât cea a uzinei producătoare. Controlul fizic al autoturismului a făcut ca să fie descoperite 1400 pachete de ţigăi „Winston”.

Pentru încălcarea prevederilor legislaţiei vamale  în vigoare, inspectorii vamali au reţinut lotul de ţigări în vederea confiscării, iar materialele acumulate vor servi bază pentru aplicarea pedepsei celui care a comis frauda vamală.

În ultimele 9 luni ale anului curent vameşii Biroului vamal Leuşeni au documentat peste 30 cazuri de reţinere a produselor de tutungerie, transportate ilicit în diferite unităţi de transport. Cea mai mică cantitate de 130 pachete de ţigări „Monte Carlo” a fost descoperită în spaţiul gol al acoperişului unui autoturism „Fiat Ducato”, fiind ascunse de un cetăţean al Olandei, iar cea mai mare cantitate de 46 mii 700 pachete de ţigări de patru denumiri ale unor fabrici de tutun din străinătate au fost reţinute la ieşirea din ţară,  fiind ascunse în elementele constructive ale unei cisterne pentru transportarea sucurilor, care urma spre Bulgaria.